Zij Doen Groen

Libelle

Map Renes (61) organiseert duurzame modeshows en heeft een eigen ‘circualir modelabel’: kleding en tassen gemaakt van zalmleer.

“Als vormgever van (haar)modeshows zat ik boven op de trends. Alleen vond ik dat er meer aandacht voor het milieu moest komen op de catwalks. Eind 2008 riep ik Frisgroen in het leven, een platform dat ‘groene’ feesten organiseert en bedrijven helpt hun marketing-evenementen een groenere uitstraling te geven.

Een jaar later bedacht ik Groenkapje, een verleidelijke hostess die biologische producten serveert op een festiviteit. Als duurzaam een trendy jasje krijgt, bereik je ook meer jonge mensen. Van het een kwam het ander. In zeven jaar tijd organiseerde ik met Groenkapje 77 evenementen. Toen werd het tijd voor een andere focus. Ik wilde terug naar de mode. Iedereen moest uit de ‘foute kleren’.

In 2011 maakte ik mijn eerste jurk van zalmleer voor zakenvrouw Thecla Bodewes. Inmiddels heb ik mijn modeservice Rok on Roll, een zogeheten ‘circulair fashionlabel’. Van zalmleer maak ik kleding op maat. Het leer is afkomstig uit IJsland. Het warme water dat nodig is om te looien en kleuren komt uit een geometrische bron, de elektriciteit is afkomstig uit een waterkrachtcentrale. Sinds kort heb ik ook een tassencollectie van zalmleer. Voor het looien gebruik ik mimosa. Mijn droom? Dat Koningin Maxima een jurk van mij gaat dragen”.

Interview: Elleke van Duin – Tekstbureau Mevrouw van Dale. Fotografie: Robert Alexander. Visagie: Judith Pronk.  Idee & Styling: Maartje van den Broek.  Lokatie: Studio Automat te Amsterdam.

Geintereseerd in mijn modeservice ?

Voor prachtige zalmleren mode items

Gerelateerde Persberichten

AFVAL ON THE CATWALK #TALKINGTRASH

Op 6 oktober 2017 was #TalkingTrash,...
Map Renes met een zalmhuid

MADE IN HOLLAND

Map Renes (59), eigenaar van Mapsz,...