Proto 2022 Art & Design EXPO

24 juni Tot en met 10 Juli

VIS DUO
Map Renes
& Roy Schepers

JURK Waterzooi & Rugtas NoChair

De zalmleren JURK Waterzooi is speciaal vormgegeven door Map Renes voor de modeshows in Dutch Sustainable Fashion Week in 2017. Sindsdien heeft zij een modeservice ROKK on ROLL om het verhaal uit te rollen over circular design. Passend bij circulaire economie zijn haar jurken, rokken en tassen te huur. En maak zij unieke mode items by order.

In 2018 was Roy Schepers stagiair bij Map Renes. Hoe vormgeven vanuit materialen, die voorradig of afval zijn? De eindopdracht was om een ‘BAG to the Future’ te maken met een dubbele functie van een tas en een zitobject. In de ontwerpfase is er veel geëxperimenteerd met een comfortabele zit door een extra luchtcomponent. Uiteindelijk is gekozen om de tas een Rugtas te laten zijn met een materialen paspoort. Zodat het zalmleer van de rugtas in de toekomst opnieuw is te gebruiken als materiaal voor een ander product.

Anno Nu exposeren Map & Roy vaak samen om een modestatement te doen om mode anders te produceren en te consumeren vanuit SDG12. Dit jaar hebben zij eerder geëxposeerd bij de inspiratieroute van de Week van de Circulaire Economie. Deze maand gaan de zalmleren rugtas en een enveloptas mee op reis naar de Global Fashion Summit, Duurzame Mode Week in Copenhagen. 

JURK Waterzooi

De jurk is vormgegeven van 36 zalmflanken. Door het natuurlijk licht / donker effect ontstaat een grafisch spel. Het vormgeven is een creatief spel om het juiste oppervlakte te vormen voor de patroondelen voor een JURK. Zalmhuid is afval van de zalm, die bestemd is voor consumptie. 

Eigenlijk is het gebruik van zalmleer een oude, culture traditie, waarbij de volkeren alles van de vis gebruiken. Voor het looien van de huid, werden urine of hersens gebruikt. Zalmleer is een goed alternatief voor exotische leer. Het zalmleer is op een natuurlijke wijze gelooid met mimosa plant.

Rugtas NoChair

Optimaal gebruik maken van zestien zalmhuiden is bepalend geweest voor de vorm van deze rugtas. Een eerbetoon aan het prachtige materiaal komt terug in het visgraatmotief dat de voorkant van de tas beslaat en de kleurnuance van licht naar donker benadrukt. De rits zit veilig verborgen in de rug. Het restafval is gebruikt voor fournituren binnenin de tas.
Bovendien heeft de NoChair haar eigen paspoort: een paspoort die informatie geeft over waar het gebruikte materiaal vandaan komt en de bewerking ervan. Prettig voor de bewuste consument, maar ook voor toekomstige vormgevers erg handig.

De maker(s)

VIS Duo - Map Renes & Roy Schepers
Map Renes

Ruim 25 jaar heeft zij modeshows vormgegeven voor internationale haarcosmetica merken. In 2009 heeft zij haar eerste FRISGROEN leefstijl en modefeest georganiseerd. Als Groenkapje heeft zij duurzame mode en initiatieven podium gegeven. Inmiddels voelt zij zich meer een ECOPOLITAN. En gebruikt zij MODE als communicatiemiddel voor de 17 Sustainble Developement Goals. Voor een beter leven op de planeet aarde.

map@maprenes.nl
www.maprenes.nl 

06 – 3020 1711

Anders maken & anders consumeren voor een leuk leven op planeet aarde.

Roy Schepers

Is afgestudeerd in Fabrics & Design by Cibap Vakschool voor Verbeelding. Tijdens stage bij Material District & Library heeft Roy Schepers in samenwerking met Map Renes de NoChair vormgegeven. Roy houdt zich graag bezig met unieke ontwerpen binnen textiele vormgeving, van tassen tot kleding tot meubelstoffering.
Tegenwoordig verdiept hij zich in textielbedrukking. 

roy_schepers1@hotmail.com

06 – 2829 3437 

Geef jezelf toestemming iets fout te doen; probeer het daarna opnieuw.

No Chair Map en Roy