nl
nl

Zalmleren mode items "Inspiratietour" Week van de Circulaire Economie

VIS in de etalage!

Zalmleren mode items van Map Renes en ex-stagiaires Roy Schepers en Tessa van Gaalen. De producten vertellen elk een eigen verhaal over circulair ontwerpen met zalmleer. Een bijproduct van zalm, welke bestemd is voor de consumptie. Als een VIS Trio samen exposeren bij de Inspiratieroute tijdens de Week van de Circulaire Economie in 2022.

Op 12 en 13 februari is “Vis naast het bord“ te zien in de etalage bij kunstenaar Gerrit Knikker aan de Papenstraat te Zwolle.

VIS lenen, VIS kopen ‘by order’ of VIS omvormen?!
expositie

Vis naast het bord

Op 12 en 13 februari is “Vis naast het bord “ te zien in de etalage bij kunstenaar Gerrit Knikker aan de Papenstraat te Zwolle.

Handgemaakte Zalmleren Rokken

ROKK on ROLL

Zalmleren rokken by Map Renes

Met haar modeservice ROKK on ROLL wil Map Renes het verhaal uitrollen over circulaire economie. Er zijn 3 opties

VIS lenen, VIS kopen ‘by order’ en VIS om-vormen

Passend bij de circulaire economie kunnen modeliefhebbers rokken lenen en betalen voor het werkelijke gebruik van de mode. Of eerst een rok lenen om een bewuste keuze te maken om een rok (in een favoriete kleur) te bestellen ‘by order’. Een kledingstuk dat speciaal voor jou is gemaakt, is extra speciaal. Het is tijdloze mode zodat de consument de rok een lang tijd kan dragen. Op den duur kan de zalmleren rok veranderen in een ander ontwerp / product. Zo blijft het materiaal zalmleer in circulatie. 

JURK "Waterzooi"

by Map Renes

In 2016 heeft Map Renes deze jurk speciaal vormgegeven voor de Circulair Fashion Show in het World Trade Centre in Amsterdam. Alle mode items “Waterzooi” zijn geshowd bij de Designers catwalk van de Dutch Sustainable Fashion Week 2016. Daarna was de jurk op meerdere plekken te zien als inspiratie voor duurzaamheid of circulaire economie van Leeuwarden naar Antwerpen.

Huren / Lenen ?

Rok huren € 200 p.m.
Jurk huren € 300,- p.m.

Huur is excl BTW, verzendkosten en borgsom.

DSFS16 MapRenes_RosaVanEderen
Dutch Sustainable Fashion Show 2016 @ De Hallen Amsterdam (foto Rosa Van Ederen)
Zwols feitje

Bij de jaarlijkse begrotingsbehandeling is de jurk gedragen door Gerdien Rots, fractieleider van CU. Dit als een statement bij haar betoog.

MODE als communicatiemiddel voor circulariteit en SDG 12, mode anders produceren & mode anders consumeren.

(Sustainable Development Goals - VN)

Rugtas "NoChair"

by Roy Schepers
Bag to the Future

Beeld je in: je kijkt naar de film Back to the Future, deel 2. Het is het jaar 2015 waarin Doc en Marty in de toekomst zijn beland. Welke voorspellingen werden er over dit toekomstbeeld gedaan dat voor ons inmiddels alweer zeven jaren geleden is? Hoverboards, zelfdrogende en op maat makende kleding en ook het afval wat Doc in zijn auto gooit om te kunnen tijdreizen. Veel nog niet; echter had Doc in 1985 al een goed punt: ons afval is de brandstof voor onze toekomst. Dit is de visie waarmee Roy als stagiair van Map Renes aan de slag ging.

#NoWaste en de vorm van zalm

Door de huid van de vis optimaal te gebruiken, is de vorm bepalend geweest voor de rugtas. Een eerbetoon aan het prachtige materiaal komt terug in het visgraatmotief dat de voorkant van de tas beslaat en de kleurnuance van licht naar donker benadrukt. En als de NoChair niet langer een tas hoeft te zijn kunnen de huiden een nieuwe kans krijgen als een stoel bijvoorbeeld; een tas om mee de toekomst in te nemen.

Rugtas met paspoort

NoChair heeft haar eigen paspoort, wat wil zeggen: een paspoort die informatie geeft over het materiaal afkomst en verwerking. Informatie niet alleen bestemd voor de bewuste consument maar ook voor toekomstige vormgevers. Ook aandacht voor de SDG goals, die betrekking hebben bij dit circulaire product.

Rugtas

HUREN / LENEN?

Huur is € 121,- p.m.
Koop “by order” is € 1.098,-

Bedragen zijn incl BTW en excl borg.

Schoudertas Zero Waste

by Tessa van Gaalen

De tas TESSA is een vers product! Het is een eindproduct van de stage van Tessa van Gaalen, 3 jaars Cibap student.

De afgelopen weken heeft zij Map Renes geassisteerd bij het vormgeven van een herencolbert van natural zalmleer. Nadat de patronen zijn uitgesneden, ontstond er restmateriaal van het zalmleer. Haar stageopdracht was om van de restanten een tas te maken bestemd voor de vrouw van de klant. Zero waste is overtreffende trap NoWaste.

Vintage mode expert

Tessa van Gaalen is een expert in het vinden van vintage mode en accessoires. Dit doet zij in opdracht voor winkels en consumenten. In haar zoektocht naar mooie unieke producten ziet zij regelmatig krokodillen -en slangenleren tassen. Vaak zijn deze beesten gedood om hun huid. Volgens Tessa heeft zalmleer dezelfde exclusieve, exotische uitstraling en is zalmleer een goed alternatief.

Bij het maken van de tas heeft zij vooral stukjes zalmleer samengevoegd om een oppervlakte te maken voor een tas. Hierbij ontstaan ‘spontane’ kleurschakeringen. De voering van de tas is van tweedehands denim. 

Exclusief

Schouder
tas

Uniek ontwerp voorbij een ander zalmleren mode item

Tas is niet beschikbaar voor huur of aankoop

Handtas Tessa
Handtas Tessa